maanantai 26. marraskuuta 2012

Tuusulan seurakunnan lapsi- ja perhetyön joulukirje 2012

PIENI LIEKKI VALON ANTAA TOIVON TUIKKEEN SYDÄMEEN
Ensimmäinen adventtisunnuntai lähestyy ja
 aloittaa uuden kirkkovuoden. Sana adventti on latinaa
 ja tarkoittaa Herran tulemista.


Tulevana sunnuntaina 2.12. Tuusulan kirkossa on Hoosianna kirkko klo 16.00 Saamme nähdä joulun odotuksen merkkejä. Kynttilät puhuvat ja laulamme yhdessä Hoosiannaa.
Kirkko kestää n. 40min. Tervetuloa lapset, äidit ja isät, läheiset ja ystävät
Tänä vuonna sinulla on mahdollisuus osallistua päivähoidon joulukirkkoihin. Ne ovat aamuisin viikolla 50. Niiden ajat löytyvät, verkosta ja jouluesitteestä  
joka jaetaan kotiin tällä viikolla.

Päiväkerhoissa tehdään jo täysillä joulutouhuja. Tässä hieman maanantaipäivän 26.11. kuulumiskierrosta päiväkerhoista.
Kellokosken päiväkerhossa askarreltiin enkeleitä. Lastenohjaaja Tiina kertoi, että kerhotunnelma oli iloinen. Askarrellessaan lapset työskentelivät antaumuksella ja keskittyneesti. Loppuun Tiina lisäsi, että kerhotilan koristelu vaihtuu vähitellen jouluisemmaksi.
Lastenohjaaja Sari Lahelan tertusta kertoi, kuinka taitavasti lapset ompelivat huopasydämiä. Toisen ryhmän lapset tekivät jouluhiiriä. Ennen joulua lapset käyvät laulamassa joululauluja palvelutalo Kerttulissa.
Jokelan kerhossa askarreltiin joulutulppaania. Lastenohjaaja Marjaana kertoi, että osa lapsista leikki ja osa askarteli. Tunnelma oli hyvä ja Marjaana oli iloinen, sillä ryhmään tullut uusi lapsi oli saanut kavereita.
Mattilassa askarreltiin joulukuusia. Lastenohjaaja Leena muisti että eräs pikkuinen poika oli sanonut, että näitä oli hauska tehdä. Ryhmä oli täydessä työn touhussa.  
Riihikallion naperonurkassa, oli tällä kerralla pieniä kerholaisia. Siellä oltiin syöttötouhuissa. Täällä ei askarrella, sillä kaikki lapset olivat kovin pieniä. Nuorin oli vasta 1 vuoden. Leikki riittää pikkuisille, kertoi lastenohjaaja Hannele nauraen.
Kerhoissa tapahtuu näin joulun alla paljon kivoja juttuja samoin kuin siellä kotona. Joulusta puhutaan ja lapset kertovat joululahjatoiveita. Kauppakeskuksissa voi kenties tavata itse joulupukinkin. Joulu on lasten ja aikuisten yhteinen juhla, joten joulun odotus ja siihen valmistautuminen on ehkä kaikkein parasta.
Aikuisten keskinäinen yhteinen aika näin joulun alla voi olla kortilla, koska kotona on paljon monenlaista puuhaa. Siitä syystä aikuisten yhteiselle ajalle kannattaa varata (kalenterista) aikaa. Yhteisiä mukavia juttuja voisi olla leipominen ja pipareiden paistaminen. Voitte vaikka rakentaa lapsille piparkakkutalon.
Nautitaan pienistä yhdessäolon hetkistä, ja annetaan lapsille aikaa nauttia joulun salaisuuksista.
                                                INFO ASIAA!
            TAMMIKUUSSA PÄIVÄKERHOT JA
                      PERHEKERHOT AVAAVAT OVENSA VKOLLA 2.
           Poikkeuksena Riihikallion perhekerho,
                  joka avautuu vasta viikolla 4.
-  LAPSILLE LAPSILLE LAPSILLE LAPSILLE  -
Lasten satu, Pieni kynttilä sakastin nurkassa
                              kirjoittanut lastenohjaaja Jani.

Sadun voit ladata klikkaamalla alla loimottavaa kynttilää.
JOULUISIA TEHTÄVIÄ LÖYDÄT KLIKKAAMALLA ALLA OLEVAA KUVAA





Koko lapsi- ja perhetyön väki toivottaa teille kaikille sydämellistä ja
siunattua joulun aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti